Helsingborgshem skall under de kommande åren bygga 300 nya bostäder och bygga om 400 bostäder med bibehållen ekonomisk styrka och stabilitet i bolaget. En del av arbetet med att utveckla stadsdelarna innebär ny- eller ombyggnation samt avyttring av fastigheter. Vi utökar därför vår organisation med en ny tjänst med uppgift att aktivt arbeta med Helsingborgshems fastighetsutveckling.

I rollen som fastighetsutvecklare arbetar du med utveckling av samtliga våra fastigheters ekonomiska potential, du bistår bygg och fastighetsutvecklings- och marknadsavdelningen med fastighets-ekonomisk kunskap. Ditt inledande uppdrag blir att organisera, planera och leda bolagets fastighets-transaktioner och hela processen kring detta. Du bistår chefscontroller och controller vid framtagande av fastighetsportföljen och vid fastighetsvärderingar. Du bildar och leder också den interna arbetsgrupp som förbereder och genomför bolagets transaktioner. Du har en aktiv roll att i samarbete med övriga avdelningar driva vår fastighetsutveckling i olika projekt, denna del av rollen kommer att växa ytterligare inom de kommande åren.

Du blir bolagets representant vid kontakter med aktörer, såsom värderare, jurister, skattekonsulter och tekniker, såväl utanför som inom Helsingborgshem. Du ingår i sektionen för controlling och finans och rapporterar till bolagets chefscontroller.

I rollen ingår även:

För att vara rätt för vår roll har du minst fem års erfarenhet av fastighetsutveckling/ fastighetsförsäljning/ fastighetsanalys. Du har också erfarenhet av projektledning från idé- till förvaltningsskede. Om du är certifierad fastighetsvärderare är detta meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av stödsystem såsom fastighetssystem, ekonomisystem och Excel. Du har relevant högskoleutbildning, gärna mot lantmäteri eller fastighetsekonomi.

Vi tror att du drivs av att se de marknadsmässiga möjligheterna i fastigheterna och möjlighet att vara med och göra Helsingborg till en ännu attraktivare stad. Vi söker dig som är strukturerad, självständig och initiativrik och van att utvärdera och analysera olika alternativ. Du har god förmåga att arbeta med många parallella projekt samtidigt och är van att dokumentera projektförloppet. Arbetet innebär dagliga kontakter med kollegor på ekonomi, bygg och marknadsavdelningarna och övriga samarbetspartners. Det är viktigt att du har en positiv grundsyn, är utåtriktad och proaktiv samt att du har förmåga att etablera långsiktiga relationer.

Vi erbjuder dig en spännande, ny roll i ett bostadsföretag med mycket driv och högt engagemang. Vi har drygt 12 300 hyreslägenheter i 30 bostadsområden och en fastighetsportfölj vars värde uppgår till drygt 10 miljarder, 2011 omsatte vi 884 miljoner kronor. Vi ägs av Helsingborgs Stad och var femte Helsingborgare har sitt hem hos oss. Vår verksamhet är viktig för att staden ska växa och vara attraktiv för en mångfald av människor. Därför strävar vi efter att utveckla boenden, stadsdelar och service som matchar olika livsstilar och behov. Vi vill att våra kunder ska känna sig stolta. Stolta över sin bostad, sitt område och sin stadsdel – och över Helsingborg. Vi är 160 medarbetare i Helsingborg som genom ett öppet och aktivt förhållningssätt vill möta våra kunders drömmar om livet hemma. Både idag och imorgon. Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en heltids tillsvidaretjänst. I denna rekrytering samarbetar vi med Insikta AB.

Skicka din ansökan senast den 28 april, gärna tidigare till charlotte@insikta.se
Vid frågor ring eller maila Charlotte Olsson Insikta AB 070-6021911

Insikta