Har du erfarenhet från arbete på inköpsavdelning och vill utveckla dig vidare inom detta område? På Haldex blir du delaktig i de senaste strategierna och tar del av välutarbetade processer.

Om rollen

Du får ansvar för ett antal kategorier som vardera innehåller flera leverantörer inom t.ex. gjutgods, maskinbearbetade artiklar, plast, gummi och bromsbelägg. Du förhandlar och skapar avtal och goda relationer med dessa producerande bolag av direktmaterial till Haldex bromsprodukter.

Haldex har kommit långt när det gäller Category Management och Sourcing, vi arbetar globalt med lärande och utveckling. Som vår nya Category Manager blir du en del av Sourcingavdelningen och Haldex Brake Products Category Management team. Ditt uppdrag är att säkerställa, underhålla och utveckla leverantörsbasen och flödet av material med så låg riskexponering som möjligt. Målet är optimal kostnad och kvalitet.

Vi erbjuder dig

att tillhöra ett engagerat team som brinner för att utveckla leverantörsbasen
nära samarbete med vårt globala team samt olika avdelningar inom Haldex
en varierande spindel i nätet-roll med interna och externa intressenter
delaktighet i globala utvecklingsprojekt
utveckling genom coaching, utbildning och en levande feedbackkultur
marknadsmässig lön och work life balance
Arbetsuppgifter

kategoriarbete, utveckla, underhålla, driva cost-reduceringsaktiviteter
deltagande i olika projekt som representant från Sourcing
hantera avvikelser, krossfunktionellt arbete tillsammans med kvalitét- och Supply Quality Assuranceavdelningen.
delta eller leda förhandlingar; förberedelse, uppföljning, implementering
utveckling och underhåll av leverantörsbasen
Rollen är baserad på vårt huvudkontor i Landskrona, norr om Malmö. Vi sitter i ljusa trevliga lokaler i nära anslutning till produktionen tillsammans med Supply Quality Assurance. Du rapporterar till Sourcing Manager som också sitter i Landskrona.

Vi söker dig med

tidigare erfarenhet från inköp/sourcing och delaktighet i förhandlingar
kommersiell bakgrund med erfarenhet av att kommunicera med kunder och leverantörer
högskole-/civilingenjörsutbildning eller liknande med tekniskt intresse
svenska och engelska i tal och skrift
Du är affärsinriktad och bra på att lyssna och bygga förtroende. Att ta ansvar och vara processorienterad är självklart för dig. Du får ofta höra att du är strukturerad och lösningsorienterad.

Framtid

På Haldex finns också stora utvecklingsmöjligheter, du kan till exempel utvecklas inom sourcing genom att leda regionala eller globala kategorier, mot produktion som Change Agent eller Produktionsansvarig. Vi har också många kvalificerade projektledarroller.

Ansök

Vi samarbetar med Insikta AB, Charlotte Olsson i denna rekrytering. Ansök (på svenska eller engelska) via länken, ring eller maila gärna om du vill veta mer 070-6021911, charlotte@insikta.seSökord: Inköp, inköpare, Sourcing, Production Part Approval Process (PPAP), Engineering, ISO Standards, Cross-functional Team Leadership, Quality Management, , Product Development, Advanced Product Quality Planning (APQP), Bachelor’s Degree, Mid-Senior level, Automotive, T

Insikta