Arbetsbeskrivning

Som Affärsområdeschef kommer du att ha det totala budget- och resultatansvaret för ett affärsområde inom bolaget som idag omsätter 25 miljoner kr (hela bolaget omsätter 210 miljoner kr). En personal-styrka om tolv medarbetare inom försäljning, montering, service, teknik och administration ingår i ansvarsområdet.

Ditt viktigaste uppdrag kommer att bli att bygga upp vår exportaffär av våra egentillverkade maskiner och reservdelar i Europa. Målsättningen är att dubbla omsättningen genom att utveckla våra befintliga B2B-kunder/partners samt skapa kontakt med nya potentiella OEM-partners och distributörer. På fältet möter du framförallt produktionschefer/tekniska chefer/inköpschefer för tillverkande företag inom livsmedel och kemiteknik inom Europa.

Du arbetar nära vår teknikchef som driver projekten vidare efter införsäljnigen. Tjänsten är en nyckelposition i företaget och ingår i ledningsgruppen. Du utgår ifrån kontoret i Malmö och rapporterar direkt till VD. Vi uppskattar antalet resdagar till ca 80-100/år.

Vem är du

Du är en driven, prestationsinriktad och coachande ledare med starkt kundfokus. Du har erfarenhet av att bygga upp internationell försäljning, gärna av maskiner för fabriksautomation. Du har en affärsmässig och ekonomisk förståelse och triggas av möjligheten att ta verksamheten till nästa nivå.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder dig ett mycket självständigt arbete med helhetsansvar för din verksamhet, samtidigt som du blir del av en stabil organisation med korta beslutsvägar. Du ingår i ett engagerat och kompetent team och får möjligheten att driva internationaliseringen av verksamheten.

I denna rekrytering samarbetar vi med Charlotte Olsson, Insikta AB, charlotte@insikta.se.
Ring gärna vid frågor 070-6021911, ansök till charlotte@insikta.se.

Insikta